studentdatinc

De website Studentendating.eu is zoals de naam al doet vermoeden een datingsite voor Europese studenten. Hier zijn dus niet alleen Nederlandse studerende jongens en meisjes actief; je treft er jonge mensen uit heel Europa. Een internationale datingsite dus, speciaal voor jongeren die aan hun vervolgstudie werken.
Wat erg leuk is aan deze site is dat je video kunt maken waarin je jezelf presenteert, en deze op de site kunt zetten. Zo kunnen andere studenten een prima beeld van je krijgen, en als je een video van jezelf maakt krijg je natuurlijk ook meer aandacht. Toch is dit concept niet uniek: er zijn meer datingsites tegenwoordig die de mogelijkheid bieden je eigen video-oproep te plaatsen. Bezoek StudentDating.eu

Internationale, jonge doelgroep

Studentdating is de eerste datingservice binnen Europa die zich puur en alleen richt op studenten. Op deze site ontmoet je andere studenten die ook bijzondere interesse hebben in internationale vriendschappen en natuurlijk dating. Je vindt hier jonge studentes tot 10 jaar lang studerende studenten: een gemixt gezelschap, maar wel alleen hoger opgeleide singles. Er zijn opvallend veel Nederlandse studentes en studenten actief, maar je vindt er ook studenten uit Polen, Engeland, Duitsland en Italië. Buitenlandse studentes vinden het erg leuk om contact te maken met Nederlandse mannen, zo lijkt het. Ook zijn er veel uitwisselingsstudenten actief die tijdelijk in Nederland wonen en op zoek zijn naar gezelligheid.

Leden kunnen altijd gebruik maken van vele functionaliteiten zoals de chat, buddy-en hotlist, interne messenger, verzenden van berichten en versturen van “virtuele drankjes”. Als je je aanmeldt kun je ook nog een Samsung TV winnen. Uiteraard is Studentdating ook actief op Twitter en Facebook.

*** Direct naar de website van Studentdating.eu: klik ***

Foto Website

 

Cijfers en Kosten Studentdating

Aantal Leden: 8445 studenten, een select gezelschap dus. Elke week komen er zo’n 60 nieuwe leden bij.
Man/Vrouw verhouding: geen cijfers beschikbaar helaas
Kosten Studentdating.eu (betaald abonnement cq full member):

Deze website is momenteel gratis. Je schrijft je dus kosteloos in en er zijn verder geen kosten verbonden aan de diensten van deze datingservice. Mogelijk krijg je wel reclame-mails, maar hier hebben we geen zicht op. Je kunt je trouwens ook aanmelden met je Facebook-profiel.

Activiteit Gratis Lidmaatschap
Foto’s bekijken ja
Interesse bericht sturen ja
Tekst berichten sturen ja
Reageren op berichten ja
Foto(s) plaatsen ja (10)
Profielen bezoeken / Zoekfunctie ja
Persoonlijkheidstest doen nvt
Mobiel daten / App nvt
Chatbox en Messenger gebruiken ja
Matchprofiel instellen ja
Favorietenlijst ja
Automatische mails met nieuwe matches instellen ja
Chat uitnodiging versturen ja
Zien wie je profiel hebben bezocht ja
Zien wie betaald lid zijn nvt, site is gratis
Je foto wordt vaker op de site vertoond nvt
Persoonlijke video plaatsen ja (3)
Favoriete Youtube video’s plaatsen ja (20)

Bijzonderheden

  • Datingsite speciaal voor studenten.
  • Veel leden uit heel Europa.
  • Gericht op hoger opgeleiden: dus studerende jonge singles.
  • Kost niet, maar besef dat ook zij inkomsten nodig hebben. Zal op een andere wijze gaan.
  • Veel manieren om contact te leggen: van messenger systemen tot virtuele drankjes.
  • Aandacht voor Polls en een makkelijke buddy-en hotlist
  • Relatief weinig leden, meer een community.

Ons oordeel: de site ziet er wat gedateerd uit maar als iets werkt, waarom dan de boel veranderen? De persoonlijke video’s zijn leuk: wel valt op dat vooral Nederlanders zo’n video in elkaar knutselen. Of deze site nou zo geschikt is voor dating of meer een gezellig platform voor buitenlandse studenten biedt; wij vragen het ons af. Daarom zijn we extra benieuwd naar de meningen van leden.

Als je je ervaringen met studentdating.eu wilt achterlaten in de comments zijn we je erg dankbaar. Ook uw mening over dating voor hoog opgeleiden in het algemeen is zeer welkom. Hoger opgeleide singles lezen op deze verzamelpagina meer over dating voor hun specifieke doelgroep. Als je inderdaad al gebruik hebt gemaakt van deze website zouden we het waarderen als je ze middels onderstaande sterren-tabel een beoordeling zou willen geven.

Leuk artikel? Beoordeel dit artikel met 1 tot 5 sterren
join